NRC, de transformatie naar een oase van rust

Druk, vol en lawaaierig. De oude werkomgeving op het kantoor van NRC in Amsterdam was niet wat de medewerkers nodig hadden. Maar hoe los je dit op? En hoe maak je een omgeving waar mensen gefocust aan de slag kunnen? Met PD Group en Cerius heeft de NRC ervaren partners in het ontwikkelen en realiseren van een rustige werkomgeving waar ook ruimte is voor ontmoetingen en vergaderingen.

De uitdaging

Bij de NRC is de manier van werken na covid compleet veranderd. Medewerkers werken een groot gedeelte van de week vanuit huis, waardoor veel werkplekken overbodig zijn. Hierdoor is het doel van het kantoor compleet veranderd. Waar voorheen de werkplekken prioriteit hadden, geldt dit nu ook voor samenwerklocaties.

Ondanks dat er tegenwoordig meer vraag is naar zitjes, vergaderruimtes en concentratieruimtes, dient er wel een rustige werkplek gecreëerd te worden voor de mensen die wél op kantoor werken. Zodat zij zich zonder hinder kunnen focussen op hun werkzaamheden. Hiernaast was het ook de wens dat de werkplekken op zichzelf meer rust uitstralen.

Ruimten met specifieke doelen en kleinere bureaus

In samenwerking met interieurarchitect Orlando Tjin Asjoe hebben PD Group en Cerius een compleet nieuwe werkomgeving gerealiseerd. De werkruimte per afdeling straalt meer rust uit doordat er is gekozen voor kleinere bureaus en flexwerkplekken. Dit heeft het resultaat dat er minder ruimte is om rommel achter te laten, wat op zijn beurt meer visuele rust met zich meebrengt.

Ook is er met de oplevering van het vernieuwde kantoor onderscheid gemaakt tussen ruimten waar individueel gewerkt wordt en sociale locaties als overlegruimten en zitjes. Het mooiste voorbeeld hiervan is dat er in het kantoorpand aan het Rokin een complete ‘ontmoetingsverdieping’ is gerealiseerd op de zesde verdieping. Hier is ruimte voor formele ontmoetingen in bijvoorbeeld de vergaderzaal. Maar met een dakterras en plekken om te lunchen, biedt deze verdieping ook een goede locatie voor informele afspraken.

‘De mensen die dagelijks gebruikmaken van het vernieuwde kantoor zijn positief en vinden het een fijne werkomgeving.’ Zo stelt Dick van Eijck, programmamanager van de NRC. De positieve reacties op het vernieuwde kantoor bevestigen dat de veranderingen in goede aarde zijn gevallen. Zo kunnen mensen nu beter en meer geconcentreerd aan het werk. Bovendien is door de komst van zitsta bureaus van Design Djunky de mentale en fysieke werkervaring van werknemers verbeterd.

Een werkomgeving waar fijn en rustig gewerkt kan worden, maar dat ook als locatie dient voor ontmoetingen en samenwerkingen. Een mooi resultaat voor een mooi bedrijf op een prachtige locatie. Cerius heeft dit project uitgevoerd in samenwerking met projectbureau PD Group.

Oppervlakte: 4500 m2
Ontwerp: Orlando Tjin Asjoe

Opdrachtgever
PD Group
Plaats
Amsterdam
Geleverde diensten
Projectmanagement
Oppervlakte
4500 m2

Disclaimer | Privacy verklaring | © copyright, 2023 | Cerius Projects | Alle rechten voorbehouden | Design: Flinder Dronten