Een inspirerende, ontmoetingsgerichte en duurzame werkomgeving: Het verhaal van NH Media

Inspireren, ontmoeten en duurzaamheid. Dat zijn termen die de nieuwe werkomgeving van NH Media in een notendop omschrijven. Eind 2022 liet het nieuwsbedrijf zijn verouderde pand in Amsterdam-West achter zich en verhuisde naar de mediahoofdstad van Nederland, Hilversum.

De reden waardoor de Noord-Hollandse organisatie gedwongen was uit te wijken naar een andere locatie was de stedelijke ontwikkeling in de hoofdstad. ‘De locatie van ons oude pand is bestemd voor woningbouw, vandaar dat ons huurcontract niet werd verlengd.” Vertelt Dick Bruinsma, projectmanager bij NH. ‘Bovendien zijn we vanwege de hoge huurkosten in Amsterdam ons gaan oriënteren op een andere locaties in de provincie.’

Een broedplek voor nieuws uit de provincie

De zoektocht naar een nieuwe werklocatie leidde NH naar het M-Media gebouw in Hilversum, dat ook mediaorganisaties als KRO-NCRV en Universal Music Group huisvest. ‘Een zeer geschikt pand omdat deze alle benodigdheden voor een omroep faciliteert’, aldus Dick.

In samenwerking met architectenbureau Hollandse Nieuwe heeft Cerius een werkomgeving ontworpen waar journalisten en teams uit de hele provincie kunnen samenkomen. Hier hebben zij de mogelijkheid om nauw met elkaar samen te werken en ideeën uit te wisselen. Deze ‘samenwerk’ mentaliteit wordt aangemoedigd door het gebruik van open ruimten, flexplekken en een centrale ontmoetingsplek waar onder andere de koffie en lunch faciliteiten te vinden zijn.

Hergebruik en duurzame materialen

In het ontwerp van Hollandse Nieuwe spelen circulariteit en het hergebruik van materialen een belangrijke rol. Zo zijn alle bureaustoelen van het oude pand opnieuw gestoffeerd en zijn de tafelbladen van de kantine opgeschuurd en afgewerkt zodat deze nog jaren mee kunnen.

Kenmerkend voor de kantoorvloer is de ‘Media Flow’. Een unieke kern op de werkvloer die als een blauwe levensader alle gedeelten van het kantoor met elkaar verbindt. De scheidingswanden die gebruikt zijn om deze blauwe kern te realiseren zijn gemaakt van ECO-mesh. Een materiaal dat gemaakt is van 100% polyester, maar wel volledig vrij is van PVC.

Het gedroomde resultaat dankzij hechte samenwerking

Het realiseren van een nieuwe werkomgeving is onmogelijk zonder de diensten van externe partijen. Naast architectenbureau Hollandse Nieuwe, is tijdens het project van NH Media samengewerkt met Kroonenberg, BIS, Dutch Flooring Solutions, Branding en De Rooy systeemwanden en plafonds. ‘De betrokken leveranciers en onderaannemers die via Cerius bij het project betrokken zijn hebben geweldig werk geleverd. Ondanks de verscheidenheid aan leveranciers werden deadlines stipt nageleefd en bleef de kwaliteit hoog.’ Vertelt Dick enthousiast.

Door een goede samenwerking tussen NH Media, Cerius en de leveranciers is de gedroomde werkomgeving werkelijkheid geworden. NH heeft hiermee een modern en toekomstbestendig pand waar het internet, radio en tv produceert en het een kleine 2 miljoen Noord-Hollanders dagelijks voorziet van hun nieuws.

Opdrachtgever
NH Media
Plaats
Hilversum
Geleverde diensten
Ontwerp & Realisatie
Oppervlakte
1600 m2

Privacy | © copyright, 2023 | Cerius bv | Alle rechten voorbehouden