Het nieuwe kantoor van EP&C: Een werkomgeving waar iedereen welkom is

Een moderne en open werkomgeving dat de kernwaarden van het bedrijf versterkt; dat was de uitdaging in het realiseren van het nieuwe hoofdkantoor van EP&C Patent Attorneys. Begin 2023 verhuisde het octrooibureau binnen Rijswijk naar het nieuwe kantoor.

In de wereld van octrooibureaus is EP&C een kleurrijke speler. Diversiteit en het opkomen voor de rechten van diegene die het toekomt, zitten diepgeworteld in de identiteit van het bedrijf. ‘EP&C is door drie Joodse mannen opgericht vlak voor de Tweede Wereld Oorlog. Zij werden ontslagen, waarna zij samen een bedrijf startte.’ Vertelt Menno Ong, directeur van EP&C. ‘Dit heeft ertoe geleid dat EP&C een bedrijf is waar iedereen welkom is, ongeacht welke achtergrond.’

Het project

Het ontwikkelen en realiseren van de nieuwe werkomgeving ging gemoeid met een strakke deadline. Zo vertelt Menno: ‘Binnen acht maanden moesten wij verhuizen. Vanwege een beëindigd huurcontract was het noodzaak om binnen dit tijdbestek een nieuwe locatie te vinden. Vervolgens moest het kantoor worden ingericht naar de wens van onze medewerkers en voldoen aan onze merkwaarden.’

Snel schakelen was dus noodzaak. Door intern toegewijde projectteams op te richten werden de wensen vanuit de organisatie helder geformuleerd. ‘Hiernaast was het onmisbaar om met een partij samen te werken die het creatieve en het uitvoerende proces uit handen nam. Wij zijn blij dat wij met Cerius een partner hadden die begreep wat wij wilden’, aldus Menno.

Het design

In het doorvertalen van het kleurrijke karakter van EP&C naar de nieuwe werkomgeving is samengewerkt met de interieurarchitecten van VOID. Het was in dit proces belangrijk dat de nieuwe werkomgeving een goede balans biedt tussen zakelijk en speels. Bovendien moet het hoofdkantoor diversiteit en toegankelijkheid uitstralen, maar tegelijkertijd ook vertrouwelijkheid bieden gezien de gevoelige onderwerpen die op het kantoor worden besproken.

Het gebruik van veel kunst, kleur en glazen wanden bleek het antwoord. De glazen wanden zorgen voor veel daglicht en creëren een gevoel van openheid. De gebruikte kleuren, waarbij okergeel de boventoon voert, zorgen voor een speels gevoel. Het kleurenpalet wordt verder uitgebreid door de vele kunstobjecten die in het pand te vinden zijn. Bovendien is er met een koffiecorner, gezamenlijke lunchplek en voetbaltafel de nadruk gelegd op verbinding tussen collega’s.

Om vertrouwelijkheid te creëren zijn de glazenwanden van vergaderruimten, maar ook de werkkamers van HR-medewerkers, geluiddicht en voorzien van privacy-folie. Hierdoor is er ook de mogelijkheid om in alle anonimiteit te werken en zaken te bespreken.

Een uitnodigende en verbindende werkomgeving is het resultaat. ‘Een plek waar iedere uitvinder zijn verhaal aan ons kan vertellen’, aldus Menno Ong. ‘Vertrouwen, snel schakelen en korte lijnen tussen EP&C, Cerius en de andere leveranciers hebben dit resultaat mogelijk gemaakt.’

Plaats
Rijswijk
Geleverde diensten
Ontwerp & Realisatie
Oppervlakte
1650 m2

Privacy | © copyright, 2023 | Cerius bv | Alle rechten voorbehouden