Een warme en uitnodigende entree voor de Mondriaantoren

Met 31 verdiepingen en 32.800 m2 is de Mondriaantoren een icoon voor de Amsterdamse skyline. Een bruisende plek waar veel mensen dagelijks komen. In opdracht van de gebouweigenaar hebben wij de afgelopen maanden de publieke gebieden van deze toren herontwikkeld en gerealiseerd tot een warme uitnodigende plek die meer is dan alleen een ontvangstruimte. Met zones voor een receptiebalie, comfortabele zitplekken, veel groen en een uitgebreide coffee/lunch bar worden mensen uit het hele pand met elkaar verbonden. In het ontwikkelen van het concept is samengewerkt met Void interieurarchitectuur.

Een ruimte in het teken van verbinding

In het realiseren van deze entreehal is gekozen om alle facilitaire functies op een organische wijze met elkaar te verbinden. De geronde plantenbakken lopen door in de receptiebalie, bar en kluisjeswand, waarachter zich de beveiliging bevindt. De achterwand van dit op maat gemaakte meubel heeft een handgeschilderde afwerking gekregen.

De 10-meter hoge gordijnen dragen, naast sfeer, bij aan een fijne akoestiek. Hierdoor is het mogelijk om binnen de enorme ruimte een prettige plaats te vinden voor lunch of een informeel overleg.

Opdrachtgever
Mondriaantoren
Plaats
Amsterdam
Geleverde diensten
Herontwikkeling
Oppervlakte
600 m2

Privacy | © copyright, 2023 | Cerius bv | Alle rechten voorbehouden